Vajda Pierret megfenyegették, és a céljuk az volt, hogy börtönbe juttassák.


Pierre gasztronómiai szenvedélye már fiatal korában bontogatta szárnyait Lengyelország festői tájain.

Vajda Pierre tapasztalatai szerint, amióta a televízió képernyőjén is megjelent, sokkal nehezebbé vált számára az inkognitó megőrzése. Tudomása szerint van egy étterem, ahol még a képe is díszíti a konyhát, ami igazán figyelemfelkeltő. Jelenleg főként a hazai gasztronómiai élmények iránt érdeklődik, de már számos nemzetközi helyszínen is járt, hiszen az a célja, hogy mesterien elsajátítsa az ízek, illatok és atmoszférák leírásának művészetét. Olyan élményeket kíván szavakba önteni, amelyeket az emberek leginkább csak tapasztalatként élnek meg.

„Már engem is megfenyegettek. Volt, aki személyesen kereste meg, hogy börtönbe juttat. Nem mindenki érti ezt a kritikusi szerepet. Vannak, akik a véleményemet támadásnak érzik, nem kritikának. Pedig amit teszek, az nem bosszú vagy leszámolás, hanem egy szakmai reflexió. Nagyon igyekszem megválogatni a szavaimat. Ha van is bennem indulat, az inkább jóindulat: hiszek abban, hogy van lehetőség a változásra és a fejlődésre. Amikor hibát észlelek, és leírom, nem az a célom, hogy valakit megalázzak. Ha az, amit írtam, eljut az érintetthez, és ő esetleg elgondolkodik rajta, akkor már elértem a célomat. Sokan azt hiszik, csupán a saját ízlésemet osztom meg, de ez nem így van. Ha látom, hogy egy étel jól van elkészítve, szakértelemmel és tudatossággal készítették, azt mindig értékelem" – nyilatkozta az ételkritikus a Nők Lapjának, hozzátéve, hogy nem az a célja, hogy jól lakjon, és szándékosan nem is éhesen érkezik. Őt nem az étel íze, hanem annak valódisága érdekli.

Az étteremkritikák mellett regényírásra is vállalkozik, olyan művekre, amelyeknek semmi közük a gasztronómiához. Még mindig úgy érzi, hogy van mit felfedeznie a szavak világában, és nem tekinti magát sikeres regényírónak. Kezdetben a filmkészítés vonzotta leginkább, így szívesen megosztja a kezdeti tapasztalatait:

Related posts