Fedezd fel az olasz gasztronómia varázsát Székelyföld szívében! A helyi ízek és hagyományok találkozása egy különleges kulináris utazásra invitál, ahol a friss, helyi alapanyagok és az olasz receptek harmonikusan egyesülnek. Élvezd a tészták, pizzák és ín


A cikk megosztásához egyszerűen kattintson ide, vagy másolja ki ezt a linket, és küldje el emailben: https://demokrata.hu/kultura/olasz-izelmeny-szekelyfoldon-1030805/

A pizza a Kárpát-medencében igazi kultikus étellé nőtte ki magát, és ez nem meglepő, hiszen a székely városokban számos pizzéria várja a gasztronómák kedvelőit, köztük olyanok is, amelyek a legjobb alapanyagokkal dolgoznak és autentikus ízeket kínálnak. Ezen helyek egyik gyöngyszeme a Székelyföld szívében, 2023 júniusában megnyílt Pizzaiolo. Az étterem belső tere hangulatos és ízlésesen berendezett, ráadásul a látványkonyha külön élményt nyújt: a névadó szakács, a "pizzaiolo", a bejárattól balra készíti el a csodás pizzákat, a vendégek pedig figyelemmel kísérhetik ügyes mozdulatait, sőt, még a fafűtéses, nápolyi stílusú pizzakemencébe is betekinthetnek. A hely dekorációja magában hordozza a budapesti Pizza D'Oro pizzakészítő bajnokságon szerzett harmadik helyezés oklevelét, ami csak tovább fokozza az élményt. A pizzák széles választéka mellett többféle reggelit, háromféle előételt, spagettit és tagliatellét, valamint négyféle desszertet is kínálnak. A kiszolgálás kedves és figyelmes, a tonhalsaláta, amely salátamixből, olajbogyóból és koktélparadicsomból készült, korrekt ízélményt nyújtott, bár a dresszingelés lehetett volna karakteresebb. A Diavola pizza igazán sikerült: a tészta és a feltétek egyaránt tökéletes harmóniát alkotnak, valahol a nápolyi és a trattoria stílus határvonalán. A tiramisu, bár a mascarpone jól érezhető volt, kissé csalódást okozott, mivel a piskóta mennyisége és állaga nem felelt meg az elvárásoknak. Ennek ellenére a pizza Székelyföldön valóban párját ritkítja, és mindenképpen érdemes ellátogatni ide!

Related posts